
Vergi borçlarını umarız Siirtspor'un üzerine bırakmaz
Maliye, vergi yüzsüzlerinin peşine düştü listenin başında Uzanlar ve Jetpa var.
Yetkililer, İmar Bankası ve Uzanlar'ın borçları için TMSF ile görüşmeye hazırlanırken, listede ilk 10'da yer alan Jetpa Holding ile şirketin patronu Fadıl Akgündüz'ün mal varlıklarını araştırıyor.
Zaman Gazetesinde yer alan habere göre, kayıt dışıyla mücadelenin yanı sıra denetim ayağını da güçlendiren Maliye, rotayı vergi borcu takan mükelleflere çevirdi. Yılın ilk çeyreğinde vergi gelir hedefini aşan Gelir İdaresi Başkanlığı, ödenmeyen 26 milyar liranın tahsilat çalışmalarını hızlandırdı.
Vergi borcu 850 bin liranın üzerinde olan mükellefleri mercek altına alan idare, tahsilatı artırmak için kapı kapı dolaşacak. Elektronik haciz başta olmak üzere tüm yöntemler denenecek. Bu kapsamda borç listesinin tepesinde yer alan mükelleflere ağırlık verilerek her türlü mal edinimleri mercek altına alınacak.
Maliye'ye borç sıralamasının ilk beşinde İmar Bankası şubeleri yer alıyor. Bu kapsamda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile İmar Bankası ve Uzan ailesinin vergi borçlarının ödenmesine yönelik görüşmelerde bulunulacak.
JETPA'NIN VERGİ BORCU 226,8 MİLYON TL
Fon süreci devam ettiği için öncelik listedeki diğer borçlulara verilecek. Listenin altıncı sırasında ise 226,8 milyon liralık borcu ile Jetpa Holding yer alıyor.
Faaliyet alanı borsa ajanlığı ve borsa simsarlığı olarak belirtilen Jetpa Holding'in Güneşli Vergi Dairesi'nin yanı sıra Yenibosna Vergi Dairesi'ne de 61,6 milyon liralık borcu bulunuyor. Yine Jetpa Sınai Ürünleri ve Pazarlama'nın da motorlu taşıtların satış faaliyetinden dolayı borcu 4,9 milyon lira.
MAL VARLIĞI ARAŞTIRILIYOR
Jetpa'nın patronu Fadıl Akgündüz'ün Bakırköy Vergi Dairesi'ne kitap ve kitapçık yayınları alanında 16,5 milyon liralık borcu var. Amme alacaklarının tahsiline ilişkin çalışmaların devam ettiğini aktaran Maliye kaynakları, borçlu mükellefin kendisi ve ortaklarına ilişkin mal varlıklarının araştırıldığını ifade etti.
Hem şirket tüzel kişiliği hem de şahsi mal varlığının incelendiğini kaydeden aynı yetkili, "Elektronik haczin yanı sıra banka hesapları da mercek altında. Borçlu kuruluşların tüm taşınır taşınmaz mal edinimlerine ilişkin araştırmalarımız devam ediyor." dedi.
İSTANBUL'DA DEVREMÜLK OTEL YAPACAK
Bir dönem 'İmza' isimli yerli otomobil projesiyle gündemden düşmeyen işadamı Fadıl Akgündüz hakkındaki dolandırılıcık davası 2008'de zamanaşımına uğramıştı. Dava ortadan kalktığı için Akgündüz'ün İsviçre bankalarında bulunan hesaplarına konulan tedbir ve yurtdışına çıkış yasağı da kaldırıldı.
Son dönemde kamuoyunda görülmeye başlayan Akgündüz geçen ayın sonunda Didim Akbük'teki otelinde İstanbul'da yapacağı devre mülk otelin pazarlamasını yaparken bir grup tarafından protesto edildi. Protestocu 20 aile jandarma zoruyla otelden çıkarılmıştı.
HABERE YORUM KAT